Szef Krzysztof urodził się w 1989r w Gdańsku i dorastał na Kaszubach w małej miejscowości pod Kościerzyną- w Wąglikowicach.
W Kościerzynie ukończył technikum gastronomiczne, a wiedzy praktycznej nabywał w trójmiejskich restauracjach, pod okiem najlepszych szefów kuchni.
Od najmłodszych lat, pasjonował się kuchnią śródziemnomorską. Miłość do jedzenia pomogła Mu uzyskać tytuł Mistrza w zawodzie kucharza. Wiele lat współpracował ze szkołami gastronomicznymi oraz prowadził liczne praktyki dla młodych adeptów sztuki kulinarnej. Pierwsze stanowisko szefa kuchni, objął już w wieku 25 lat. Tajniki kuchni włoskiej poznał uczestnicząc w szkoleniach we Włoszech, a także współpracując z włoskimi pizzaiolo w Polsce.
W 2017 r otworzył restaurację Cheffood&friends w Gdańsku, a w tym samym roku Jego restauracja uzyskała tytuł restauracji roku.
Pierwsza pizzeria Ideolo została otwarta w roku 2020, pomimo pandemii i obowiązujących obostrzeń, w ciągu niewiele ponad roku, Ideolo liczyło aż 5 punktów na terenie Trójmiasta, w Gdyni oraz w Gdańsku. Dzięki doświadczeniu, determinacji oraz miłości do ludzi Krzysztofa, marka Ideolo znalazła się w czołówce trójmiejskich lokali, specjalizujących się w pieczeniu włoskiej pizzy. Właściciel ma nadzieję na dalszą ekspansję Ideolo w ciągu najbliższych lat.
Nie bez znaczenia jest fakt, iż w Ideolo używa się oryginalnych włoskich produktów, sprowadzanych prosto z Włoch. Ogromną wagę przywiązuje się do ciasta, którego idealna receptura jest dziełem Krzysztofa. W kuchni Ideolo panuje dbałość o najmniejsze szczegóły, musi być IDEOLO. Ekspresowa dostawa i obsługa klienta prowadzona na najwyższym poziomie, to elementy, bez których Szef Krzysztof nie wyobraża sobie funkcjonowania restauracji.
Szef kuchni jest wulkanem energii, cechuje Go perfekcjonizm i wysokie ambicje, a do tego szczerze kocha swoją pracę. Prywatnie miłośnik zwierząt, podróży oraz pasjonat wędkarstwa karpiowego. Uwielbia ludzi, a ludzie uwielbiają Jego.